Beïnvloeding in relaties.

innerlijk-kind-01


Over het herkennen, erkennen en helen van het Innerlijke kind, wil ik vanuit mijn passie voor dit werk extra informatie geven.

Wij hebben meerdere Innerlijke kinderen in ons die in verschillende levensfasen deuken opgelopen hebben. Deze deuken manifesteren zich tot aangepast gedrag om de pijn van toen niet meer te voelen. Met deze deuken, en daaraan gekoppelde verwachtingen, ontmoeten wij anderen op ons pad.
Wat zijn deze verwachtingen? En van wie verwachten wij iets?

Ons leven al is begonnen in de prenatale periode, en speelt ook een grote rol in ons huidige leven!
Maar voor nu zal ik me beperken tot de periode vanaf de dag dat we geboren zijn. Stel: je bent “heel” geboren bij ouders die plus- en minpunten in hun rugzak dragen. Doordat ze op het moment van geboorte niet weten wat de gevolgen van hun gedrag op jou zijn, hebben ze jou op in sommige aspecten tekort gedaan in je basisbehoeften. Basisbehoeften zijn wat een kind, en later een volwassene, nodig heeft om zich te ontwikkelen als een evenwichtig en compleet persoon.

De eerste basisbehoeften zijn: fysiek, warmte, voeding, onderdak, zorg en hygiëne. Als er niet aan wordt voldaan, dan kan er angst ontstaan voor een tekort op het fysieke vlak.
Een voorbeeld uit de praktijk: bij een vrouw die als baby niet genoeg gevoed is, omdat er niet voldoende moedermelk gegeven was, ontwikkelt zich een angst voor armoede. Als gevolg vertonen zich gedragingen als dwangmatig hamsteren en een gewichtsprobleem. Dit tekort kan ook effect hebben op hoe zij zich gedraagt in een relatie. Ze heeft zichzelf overtuigd “Er is nooit genoeg voor mij. Ik ben het niet waard. Ik ben niet genoeg.” en allerlei negatieve gedachten en ontwikkelt daarmee een laag zelfbeeld.

Energetisch gezien, kan de pasgeboren baby als een mooie, ronde vorm gezien worden. En in de loop van het leven zorgen bepaalde tekorten in basisbehoeften voor deuken in deze mooie, ronde vorm als een soort gaten. Hiermee gaat de persoon op haar/zijn levenspad en gaat (bewust of onbewust) op zoek naar een partner (kan ook in vriendschap zijn) die deze gaten vult.

Wordt vervolgd...
Een andere keer zal ik terugkomen op wat voor effect dat kan hebben op een romantisch relatie.
Bewustwording is de eerste stap. In de praktijk SWITCH werk ik met Lichtwerk, regressie, geleide meditatie en tekeningen om tot deze bewustwording te komen.

Stel jezelf deze vragen:
Hoe bewust ben jij van jouw periode als zuigeling, in de leeftijd van 0 tot 1,5 jaar?
Als jij er geen herinneringen aan hebt, is dit geen ramp.
Hoe voel je je nu in je leven?
Voel jij jezelf welkom?
Zo niet; hoe komt dit?
In welke situaties voel je je niet welkom?
Wat gaat er door je heen?
Wat zijn je gedachten, je gedrag?
Bij welke personen: man, of vrouw?
Hoe ga jij om met voeding?
Voel jij je financieel veilig?
Voel jij jezelf gezond?
Hoe verzorg jij jezelf?
Hoe kijk jij naar je fysieke lichaam?
Waar in je lichaam voel jij de angst, het gevoel dat je niet welkom bent?

In het volgende stuk gaan we kijken wat voor invloed dit heeft op relaties.
Veel succes en zachtheid voor jezelf in dit proces.

Mocht je een reactie willen geven, of heb je een vraag, neem dan contact op met Chantal.
Heb je behoefte om een traject of workshop met je innerlijke kind te willen bijwonen (individueel of in een kleine groep), dan kun je mij dit laten weten.